Bent u gezinsmigrant? Dan kunt u uw inburgering doen bij Enteetwee. Anders geldt deze informatie alleen als u vóór 1 januari 2022 inburgeringsplichtig bent geworden. Deze datum staat in de brief die u van DUO heeft ontvangen!

Staatsexamen doen is belangrijk als u verder wilt studeren in Nederland: nu of in de toekomst. Maar ook als u niet persé door wilt leren, kan het Staatsexamen een goede keus zijn. Bijscholing is in veel banen een normale zaak. Soms is omscholing nodig. Het is dan goed dat uw Nederlands op een niveau is dat bijscholing of omscholing mogelijk maakt.

Ook als u nog moet alfabetiseren, kunt u kiezen voor het staatsexamen. Tijdens de intake zullen we die mogelijkheid bespreken. Afhankelijk van de tijd die u gaat besteden aan het leren van Nederlands én uw leercapaciteiten bekijken we hoeveel tijd u nodig heeft voor dit traject.

U werkt met een basismethode en veel ander materiaal. U krijgt van Enteetwee lesboeken. Deze worden uw eigendom en verantwoordelijkheid (b.v. als u ze kwijtraakt). Afwisseling is belangrijk omdat u veel uren met het leren bezig zult zij. Ook krijgt u opdrachten die u buiten de school moet uitvoeren.

U wordt regelmatig getoetst. Als u redelijk Nederlands spreekt en begrijpt, wordt gestart met de leerstof voor het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt.

Tegen het einde van het traject worden er proefexamens gedaan. Als u deze goed maakt, dan gaat u zich opgeven voor het Staatsexamen I of II.

Wilt u meer informatie?  Klik hier

Wilt u zich aanmelden? Klik hier

Het is mogelijk het traject staatsexamen “online” te doen. Voorwaarde is dat u zelfstandig kunt werken en de discipline op kunt brengen dagelijks te studeren. Uw voortgang wordt nauwlettend gevolgd omdat het anders zonde van tijd en geld is. Als de voortgang onvoldoende is, dan beëindigt enteetwee het traject!  Uiteraard kunt u dan een reguliere opleiding gaan volgen.

Voordat u zich opgeeft voor een examen heeft u bij enteetwee proefexamens gedaan. Heeft u deze proefexamens niet goed gemaakt? Of u bent gezakt voor één of meerdere examenonderdelen? Dan kunt u drie weken lang oefenen op die examens die u nog moet halen.

NT2 logo 100x100