In de periode van 14 juli tot en met 17 augustus is er bij Enteetwee een zomerprogramma. Van maandag tot en met donderdag zijn er van 9.30 uur tot 13.00 lessen aan de hand van een thema. Thema’s zullen zijn: week 1 Geld (16-19 juli), week 2 Verkeer (23-26  juli),week 3 Gezondheid (30 juli-2 augustus), week 4 Milieu (6-9 augustus) en week 5 Media (13-16 augustus). De lessen zijn toegankelijk voor alle taalniveaus en zijn gratis.

Geld: U gaat uw financiële situatie in kaart brengen: waar gaat uw geld naartoe, kunt u bezuinigen, wat kosten uw kinderen, hoe vraag ik kwijtschelding van de gemeentelijke belasting aan, enzovoort. Aan het einde van de week kunt u een financiële planning maken.

Verkeer: welke verkeersregels en borden zijn er, wat zijn de verkeersregels, hoe gedraagt u zich veilig in het verkeer, aan welke eisen moet uw fiets of auto voldoen, hoe plak ik een band, enz.

Gezondheid: gezond eten, fit blijven, mooi blijven, wie wil dat nou niet? En wat kunt u daar zelf aan doen?

Milieu: in Nederland is veel aandacht voor het milieu. Waarom is het milieu belangrijk? Wat kunt u doen?

Media: welke media zijn er, waar vindt u welke informatie en we gaan natuurlijk onze eigen krant en/of film maken!

Voor de studenten van Enteetwee horen deze lessen bij het gewone programma. Studenten van andere scholen zijn in deze periode ook welkom. Via het contactformulier op deze site kunt u zich opgeven. U kunt ook een mailtje sturen naar info@enteetwee.nl. Vermeld u alstublieft de namen van de personen die willen komen en welke weken u wilt komen. U kunt ook aangeven of u uw kinderen meeneemt. Voor de kinderen is er een apart programma. U kunt zich aanmelden tot en met 30 juni 2018. Als u zich later aanmeldt, dan is het mogelijk dat er geen plaats meer is.